Σελιδες

19/10/14

Γιατί διαμαρτύρεται ο Μαζιώτης;

Μήνυμα μέσα από τις φυλακές Διαβατών, έστειλε ο Νίκος Μαζιώτης, καταγγέλλοντας ότι τον εμπόδισαν να μιλήσει τηλεφωνικά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Πολυτεχνείο.

Αυτό που στην ουσία κάνει είναι να δείχνει τα όρια της δημοκρατίας και συγκεκριμένα να κάνει προφανές ότι ισχυρός, ο κραταιός είναι όχι εκείνος που υπόκειται στους νόμους, ΑΛΛΑ εκείνος που μπορεί κατά το δοκούν να υπερσκελίζει την ΔΙΚΗ ΤΟΥ νομιμότητα. Τους νόμους δηλαδή που ο ίδιος έφτιαξε, αλλά... για να τους τηρούν οι άλλοι...

Ο Μαζιώτης αυτό ακριβώς αναδεικνύει:
Το γεγονός δηλαδή οτι η νομιμότητα είναι και το όριο που χωρίζει τους Πατρίκειους από τους Πληβείους - τους κρατούντες από τον λαουτζίκο - τους ισχυρούς από τους αδύναμους.
Ο επαναστάτης ΒΕΒΑΙΩΣ και σπάει αυτό το "σύνορο της νομιμότητας", με δεδηλωμένη τη διάθεση του όμως να επιτεθεί στους κρατούντες. Τουλάχιστον όμως έχει να λέει πως όχι μόνο αδιαφορεί για την νομιμότητα, αλλά και την αντιπαλεύεται.
Συμπέρασμα:
Όταν η νομιμότητα είναι μόνο για να την τηρεί ο λαουτζίκος, τότε απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δημοκρατία.
Η ανάδειξη αυτής της ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ αφαιρεί το ιδεολογικό πλεονέκτημα των κρατούντων, που προσποιούνται πως ΔΗΘΕΝ εφαρμόζουν τον νόμο, ενώ αντίθετα ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ τον καταπατούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου